Miracole la turnarea filmului Biblia

Producătorii seriei de televiziune "Biblia" afirmă cu siguranţă că Mâna lui Dumnezeu a stat protector peste

întreaga perioadă cât s-a turnat filmul.

Dacă ne uităm peste graficele de audienţă, parcă ne vine să le dăm crezare. Blockbusterul seriei a adunat în faţa televizoarelor duminica trecută, mai mult de 13 milioane de telespectatori. Cifrele au luat prin surprindere lumea divertismentului de televiziune american, însă nu a fost atât de şocant şi pentru realizatori.

Aceştia declară că anumite semne cereşti şi-au făcut prezenţa încă din timpul filmărilor. Producătorul de origine britanică, Mark Burnett spune: "Mâna lui Dumnezeu a fost la mijloc. Filmarea şi montajul s-au îmbinat perfect, actorii s-au potrivit mănuşă."

Exceptând lipsa de evenimente neplăcute, în timpul producţiei s-au întâmplat o serie de fapte ciudate care au atras atenţia echipei de filmare.

Într-una din secvenţele filmate pe timp de noapte, la marginea deşertului, personajul Iisus îi spune preotului Nicodim: "Duhul Sfânt este ca vântul". Din calmul deşertului, în acel moment s-a iscat un vânt scurt care le-a suflat părul întregii echipe. A încetat la fel de brusc în doar câteva clipe. Cu toţii au îngheţat uitându-se unul la altul, fără să înţeleagă ce s-a întâmplat.

O altă ciudăţenie s-a petrecut odată cu scena filmării crucificării. Pentru cadrele cu şerpii de la baza crucii, şeful de producţie a închiriat câţiva şerpi de butaforie. Dar spre surprinderea tuturor, când au vrut să înfigă crucea în pământ, au dezgropat prin pură întâmplare un cuib real, care conţinea nici mai mult nici mai puţin de 48 de reptile veninoase.

Considerată drept cel mai surprinzător semn de către echipă, este faptul că în timpul filmării secvenţei botezului lui Iisus, o parte din costumul acestuia s-a desprins şi a fost luat de curentul apei. Pentru că piesa vestimentară nu avea o dublură, iar ea era necesară altor câteva scene, aproape toţi membrii echipei de filmare au pornit în căutarea ei. Nimeni nu a înregistrat în schimb succes. Patru zile mai târziu, un localnic care lucrase ca figurant la filmările anterioare, dar care părăsise tabăra cu ceva timp în urmă, a venit să aducă piesa de vestimentaţie. O găsise intâmplător la o distanţă considerabilă de locul filmării, dusă de curent. Localnicul nu-şi explică motivul pentru care în ziua aceea s-a dus la râu şi nici cum de a ştiut că-i parte dintr-un costum pierdut de cineaşti. El declară că aşa i-a venit să procedeze.

Serialul este difuzat de postul de televiziune History Channel, urmând ca ultimul episod să fie programat în Duminica Paştelui.

Dacă Dumnezeu şi-a aplecat privirea spre producătorii filmului sau sunt doar tactici de marketing ale acestora, este greu de spus. Dacă luăm în consideratie moralitatea breslei lucrătorilor din televiziuni, o blasfemie în plus nu cred să-i sperie. Dar uite că şi eu sunt ispitit să-i judec. Vezi ce uşor se infiltrează păcatul?

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează